#ideas&tips

Halloween – festtips!

Det har nog undgått exakt ingen att det snart är Halloween. Min krets av vänner gillar ju utklädningar, som jag har nämnt tidigare, så vi brukar ju gå All In som kidsen säger. Jag är inte döförtjust i att klä ut mig egentligen men jag älskar ju  hemmafester så det blir liksom alltid bra ändå. Om en vecka infaller också högtiden så här kommer mina bästa halloween-festtips. (Obs! Fest-spoiler för er som kommer till oss nästa lördag <3).

 • Kandelabrar. För bästa slottskänsla så bör man ha minst en golvstående fejk-spindelnät-klädd kandelaber med höga ljus. Här kan man till exempel också droppa rött stearin längst de vita ljusen för extra effekt. Jag lånar mina kandelabrar av mamma så blir det billigast också!
  194eddb5f98c897a9d05ef245317ec0f
 • Grön bål i stor vas. Då det alltid är mysigt med en fördrink så tänker jag att bål är ett säkert maskerad-kort. I år tror jag att det blir en gigantisk Limemojito med grön karamellfärg i. Först var jag inne på Apple Sourz men det känns som att fler personer tycker om Mojito ju. Tidigt bestämde jag att grönt hur som helst är en bra Halloween-bål-färg. :)
 • Fladdermöss i papper. Nästan gratis och himla enkelt egentligen. Man googlar till exempel “printable bats” och väljer en modell man tycker om. Sen skriver man ut på lite tjockare papper och ber ens pojkvän/kompis/föräldrar/valfri människa med bra saxhänder att klippa ut fladdermössen. Dagen innan festen kan man sen använda washitejp (för att vara snäll mot tapeten) och dekorerar en vägg med en fladdermus-flock. a5a004bed1370d3c98c6e9f8d95a41a3
 • Mörkröda rosor med fejk-nät. Kanske mest för att jag tycker om att ha blommor hemma när vi ska ha gäster men det är ju också lite effektfullt. Man får köpa ett par buketter ett par dagar innan så de hinner slå ut lite. Det är viktigt att de är mörkt mörkt röda också tycker jag. Sen sätter man dem i favoritvasen/erna och klär in med fejk-spindelnät och tillsätter ett plastdjur om man vill (om man inte har panik-fobi för alla former av åttafotiga djur som jag).
 • Text-girlang. Det har ju varit en inredningsfavorit länge med de här makeyourownbanner-kiten. Vilka man kan ha uppe alltid såklart eller bara ta fram vid såna här tillfällen. När det är kalas och så alltså. Här finns ju inget som är hugget i sten direkt men man kan ju använda sig av klassiker som “happy halloween”, “trick or treat” , “chamber of secrets has been opened” osv.
  27b4362b33dc229de6e9368d2964af6f
 • Övriga tips.
  Med ett vanligt marängrecept kan man göra maräng-spöken. Man gör bara toppar av smeten och sen målar man ögon med till exempel choklad. När jag testade det för några år sen så använde jag mig dock av en ätbar penna bara. Superenkelt.

  Om man ändå köper en ätbar penna så kan man även måla marshmallows till spöken och mumier, det gjorde jag. Men ett erfarenhetstips: Färgen kladdar så man kan inte lägga alla marsmallows-spöken i en påse bara. Plus att marsmallows är ganska äckligt egentligen.

  Jag brukar inte karva ur pumpor (pga noll tålamod) men ett år gjorde vi ett Jack-ansikte från Nightmare before Christmas och det var dödscoolt.  Det finns troligen mallar för sånt på Google om man vill göra likadant. Älskar också musiken från den filmen om man vill komma i stämning.

  Något jag inte testat (och som tyvärr känns meningslöst när man är många) är att göra en sån här flaskkylare av en halv pumpa. Bara att karva ur och sen placera en passande genomskinlig skål i. Sen fyller man på med is och valfri dryck. Fint och smart. 2

Kommentera

Din emailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *